Serneke har lanserat ramverk för emittering av gröna obligationer

Nyhet

{newsItem.title}

Serneke har lanserat ramverk för emittering av gröna obligationer

Byggbolaget Serneke har skapat ett ramverk för att möjliggöra emitteringar av gröna obligationer framöver. Obligationerna ska finansiera byggprojekt med fokus på hållbarhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

"För bolaget är detta ännu ett steg på vägen mot en ökad fokusering på hållbarhet och det är samtidigt ett kvitto på att vi är med och aktivt bidrar till utvecklingen inom området", uppger Sernekes finanschef Anders Düring.

De gröna obligationerna ska avvändas i finansieringen av projekt som valts ut i enlighet med Sernekes gröna ramverk. Projekten kan vara både bostäder och kommersiella lokaler som är miljöcertifierade och uppnår 20 procent bättre energieffektivitet än vad som anges i Boverkets regler.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Serneke

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Serneke

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev