Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Shell

Shell ansluter till vätgasprojekt med Aker Clean Hydrogen

Aker Clean Hydrogen och Cape Omega har tecknat ett samförståndsavtal med Shell för att utforska möjligheterna att utveckla Aukra Hydrogen Hub. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samförståndsavtalet avser att utforska möjligheterna att utveckla Aukra Hydrogen Hub till en storskalig produktionsanläggning för rent väte med hjälp av naturgas från den lokala gasbehandlingsanläggningen i Nyhamna. Vätet som produceras i Aukra kan bland annat användas för att tillhandahålla utsläppsfritt bränsle för sjö- och vägtransporter samt exporteras till europeiska vätekonsumenter. ”Shells mål är att bli ett energiföretag med nollutsläpp till 2050. Att gå samman med Aker Clean Hydrogen och Cape Omega för att arbeta med de spännande möjligheterna inom Aukra vätgasnav är ett naturligt steg på vår väg mot att nå vårt mål,” säger en talesman för Shell.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Royal Dutch Shell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Royal Dutch Shell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.