Shell ansluter till vätgasprojekt med Aker Clean Hydrogen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Shell ansluter till vätgasprojekt med Aker Clean Hydrogen

Aker Clean Hydrogen och Cape Omega har tecknat ett samförståndsavtal med Shell för att utforska möjligheterna att utveckla Aukra Hydrogen Hub. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samförståndsavtalet avser att utforska möjligheterna att utveckla Aukra Hydrogen Hub till en storskalig produktionsanläggning för rent väte med hjälp av naturgas från den lokala gasbehandlingsanläggningen i Nyhamna. Vätet som produceras i Aukra kan bland annat användas för att tillhandahålla utsläppsfritt bränsle för sjö- och vägtransporter samt exporteras till europeiska vätekonsumenter. ”Shells mål är att bli ett energiföretag med nollutsläpp till 2050. Att gå samman med Aker Clean Hydrogen och Cape Omega för att arbeta med de spännande möjligheterna inom Aukra vätgasnav är ett naturligt steg på vår väg mot att nå vårt mål,” säger en talesman för Shell.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev