Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Shell

Shell siktar på elhandel och vätgas - Reuters

Royal Dutch Shell siktar på att använda sin expertis inom elhandel och den snabba tillväxten inom vätgas och biobränslen för att skifta verksamheten ifrån olja istället för att vara med i en kapplöpning mot förnyelsebar energi, säger företagskällor till Reuters.

I den nya strategin, som ska presenteras den 11 februari, ska Shell fokusera på ett bli en mellanhand mellan förnyelsebara elproducenter och kunder snarare än att investera miljarder i den typen av projekt.

Bolaget ska även öka investeringarna i klimatvänligare energi till 25 procent av alla totala anläggningsinvesteringar fram till 2025. Enligt källorna ska det innebära investeringar om mer än 5 miljarder dollar per år.

Samtidigt framhåller informatörerna att bolaget kommer att ha kvar sin produktion av olja och gas vid ungefärligen samma nivåer som nu under decenniet för att kunna finansiera energiövergången. Gas ska dock bli en större del av energimixen.

https://www.reuters.com/article/us-shell-strategy-insight-idUKKBN2A10ZZ

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Royal Dutch Shell

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Royal Dutch Shell

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt