Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SHT

SHT genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag den 18 november

SHT Smart High-Tech genomför en nyintroduktion på Spotlight Stock Market. Anmälningstiden löper från 7 oktober till 28 oktober och första handelsdag beräknas bli den 18 november.

Erbjudandet omfattar 2 miljoner units till teckningskursen 11 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 22 miljoner kronor före emissionskostnader. Erbjudandet är säkrat till 50 procent genom teckningsförbindelser.

Bolaget värderas före nyemissionen till 125,4 miljoner kronor. Teckningsoptionerna kan utnyttjas för att teckna aktier i oktober och november 2022.

Göteborgsbaserade SHT arbetar med att ta fram nya värmeavledande material förstärkt med grafen med fokus på elektronikkylning. Försäljning sker till företag för integration inom bland annat telekom-, dator- och fordonsbranschen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SHT Smart High-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SHT Smart High-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt