Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SHT:s

SHT:s nyintroduktion övertecknades, aktien börjar handlas påSpotlight den 18 november

SHT Smart High-Tech meddelar att erbjudandet att teckna units i bolaget övertecknades. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet bestod av 2 miljoner units till teckningskursen 11 kronor per unit. Bolaget tillförs 22 miljoner före emissionskostnader på 1,3 miljoner kronor. Emissionen tecknades till 77,5 miljoner kronor av närmare 4 000 tecknare, vilket motsvarar en teckningsgrad på 360 procent. Den del av erbjudandet som inte omfattades av teckningsförbindelser tecknades till 660 procent.

Aktien kommer att börja handlas på Spotlight Stock Market den 18 november. Handeln med teckningsoptionerna inleds så fort de blivit registrerade hos Bolagsverket, dock tidigast den 18 november.

- Det känns fantastiskt bra att få en så positiv respons på det vi jobbar med inom SHT. Genom den lyckade emissionen får vi resurser att satsa fullt ut på marknadsföring och försäljning av vår patenterade produkt SHT-GT som är ett unikt grafenförstärkt gränssnittsmaterial, så kallat "thermal interface material", TIM, för kylning av elektronik såsom processorer, grafikkort och kraftmoduler. Ökad kylningsförmåga krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare med mer funktionalitet på ett hållbart sätt genom lägre energikonsumtion. För att klara en ökad efterfrågan från elektronikbranschen i Europa och USA ska emissionslikviden även användas för att automatisera och bygga ut vår tillverkningsenhet i Göteborg, kommenterar vd Thien Laubeck.

Bolaget har efter erbjudandet 1,4 miljoner A-aktier samt 12 miljoner B-aktier utestående. Det kommer även finnas 2,0 miljoner teckningsoptioner som i november 2022 ger innehavaren rätt att teckna nya B-aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SHT Smart High-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SHT Smart High-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt