Nyhet

Siemens

Siemens Energy lämnar vinstvarning - aktien faller 9 procent

Siemens Energy har lämnat en vinstvarning där bolaget meddelar att guidningen för helåret inte kommer nås till följd av ett svagare resultat i det tredje kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultatet i det fiskala tredje kvartalet väntas vara lägre än väntat, med en justerad rörelseförlust på 150 miljoner euro till följd av högre kontrakts- samt råvarukostnader från bolagets vindturbinsplattform i framförallt Brasilien.

Siemens Energy guidar för att man inte ens kommer nå upp till den lägre delen av intervallet i marginalprognosen för det justerade rörelseresultatet på mellan 3 och 5 procent för helåret. Marginalen väntas nu uppgå till mellan minus 1 procent och 0 istället.

Intäkterna väntas landa i den lägre delen av intervallet bolaget tidigare guidat om på mellan 10,2 och 10,5 miljarder euro. Det innebär att Siemens fortsatt står fast om en tillväxt i koncernens intäkter på mellan 3 till 8 procent på årsbasis.

Aktien handlas ner cirka 9 procent efter vinstvarningen. Den fullständiga rapporten för det tredje kvartalet släpps den 4 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt