Nyhet

Siemens

Siemens Gamesa sänker prognosen för 2022 efter svag avslutning på fjolåret

Siemens Gamesa, som är världens största tillverkare av offshore-vindturbiner, rapporterar en omsättningsminskning på 20,3 procent och ett negativt rörelseresultatet i det fjärde kvartalet.

Intäkterna uppgick till 1,83 miljarder euro medan ebit före PPA (purchase price allocation) och integrations- och omstruktureringskostnader blev -309 miljoner euro.

Bolaget hänvisar förlusten till störningar i försörjningskedjan och kostnader, samt problem i onshore-divisionen.

Mot bakgrund av den svaga prestation i fjärde kvartalet väljer bolaget att sänka förväntningarna på 2022. Man förväntar sig nu att omsättningstillväxten blir på mellan -9 och -2 procent och ebit-marginalen före PPA och I&O-kostnader mellan -4 och +1 procent.

Tidigare väntat var en omsättningsminskning på -7 och -2 procent, och en ebit-marginal på 1-4 procent.

https://www.siemensgamesa.com/newsroom/2022/02/220203-siemens-gamesa-press-release-results-q1-2022

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt