Nyhet

Siemens

Siemens Gamesa ser lönsamhet komma tillbaka nästa räkenskapsår - aktien stiger

Vindkraftsbolaget Siemens Gamesa ser att man är på väg att komma tillbaka till lömsamhet nästa räkenskapsår (oktober till september) vilket får aktien att stiga cirka 9 procent idag.

Under det senaste räkenskapsåret har bolaget haft det tufft och kom in i den nedre delen av sin finansiella guidning, enligt rapporten som släpptes i fredags kväll. Dock spår man att rörelsemarginalen landar på 1-4 procent nästa räkenskapsår, jämfört med -0,9 procent för 2021. Bolaget har även en stark eftersläpande orderstock om 32,5 miljarder euro, en ökning med 7,6 procent.

Intäkterna för räkenskapsåret landade på 10,2 miljarder euro, en ökning med 7,5 procent på årsbasis.

"Vi verkar i en mycket svår miljö med utmanande kortsiktig marknadsdynamik och låg synlighet på normalisering av leveranskedjan, och vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att återställa företaget till hållbar lönsamhet. Men de nuvarande svårigheterna bör inte överskugga den ljusa framtiden för vindenergi, driven av dess roll i avkolningen av vår planet", kommenterar bolagets vd Andreas Nauen.

Branschkollegan Vestas stiger idag 3,9 procent efter att ha rasat på sin rapport i förra veckan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt