Nyhet

Siemens

Siemens Mobility förvärvar SaaS-bolaget Sqills

Siemens Mobility förvärvar SaaS-bolaget Sqills som levererar lagerhantering, bokning och biljettprogramvara. Det framgår i ett pressmeddelande.

Priset för förvärvet är 550 miljoner euro.

Siemens avancerar genom förvärvet med sin strategi att öka tillgängligheten, kapaciteten och utnyttjande av kollektivtrafik. Företaget kompletterar genom förvärvet sin mjukvaruportfölj ytterligare i målet om att stärka kunders erbjudande kring Mobility as a service (MaaS).

”För att avsevärt öka antalet passagerare på rälsen och nå klimatmålen för 2030 måste vi förse passagerare med en mer optimerad process som gör det möjligt för dem att
sömlöst identifiera och utnyttja alla erbjudna tågtjänster, säger Siemens Mobilitys vd Michael Peter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt