Nyhet

Siemens

Siemens preliminära rörelseresultat betydligt över marknadens förväntningar

Tyska konglomeratbjässen Siemens lämnar preliminära siffror för fjärde kvartalet som visar ett rörelseresultat som ligger betydligt över marknadens förväntningar.

Inom enheten Digital Industries steg bolagets orderingång för jämförbara enheter med 2 procent till 4 120 miljoner euro, att jämföra med konsensus på 3 995 miljoner. Försäljningen ökade 5 procent till 3 765 miljoner (konsensus 3 561) och det justerade ebita-resultatet steg 57 procent till 848 miljoner (konsensus 592).

För enheten Smart Infrastructure steg orderingången för jämförbara enheter med 7 procent till 3 806 miljoner euro, att jämföra med konsensus på 3 547 miljoner. Försäljningen ökade 4 procent till 3 477 miljoner (konsensus 3 343) och det justerade ebita-resultatet landade på 391 miljoner (konsensus 300).

Inom enheten Mobility steg orderingången för jämförbara enheter med 67 procent till 2 742 miljoner euro, att jämföra med konsensus på 2 348 miljoner. Försäljningen ökade 4 procent till 2 193 miljoner (konsensus 2 259) och det justerade ebita-resultatet blev 219 miljoner (konsensus 227).

Definitiv rapport kommer den 3 februari då man även kommer lämna utsikter för 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt