Simon Blecher spår att NCC, Securitas, Skanska, Telia och Tele2 blir framtida vinnare - Carnegie Sverigefond

Nyhet

Simon Blecher spår att NCC, Securitas, Skanska, Telia och Tele2 blir framtida vinnare - Carnegie Sverigefond

Fonden Carnegie Sverigefond steg 2,74 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,45 procent. Det framgår av en månadsrapport.


Förvaltaren Simon Blecher kommenterar teknik-hypen.

"På börsen har vi sett ett tekniklyft som vi inte sett sedan slutet av nittiotalet och i USA är handeln nästintill galen bland mindre sparare som låter aktier flyga på splittar (!) och vaga nyheter. Uppgången är också smal med ett fåtal stora bolag som vinnare."

Han fortsätter med att lyfta potentiella framtida vinnare.

"Här hemma börjar äntligen värdeaktier vakna till liv och vi ser hur flera cykliska aktier börjar stiga igen, Electrolux och Volvo för att nämna några. Ett par billiga aktier är dock totalt ute i kylan: NCC, Securitas, Skanska, Telia och Tele2 för att nämna några bolag som knappt rör sig oavsett vad de levererar. Billiga bolag får förr eller senare sin rätta värdering."

Carnegie Sverigefond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent2,74
Fond i år, förändring i procent-3,45

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev