Sintercast rapporterar ett starkt årsslut för installationer i fjärde kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sintercast rapporterar ett starkt årsslut för installationer i fjärde kvartalet

Sintercast

Processtyrningsbolaget Sintercast meddelar att efter en svår start på året för internationellt resande och kundinstallationer, innebar december en framgångsrik idriftsättning av två nya installationer och två funktionalitetsuppgraderingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med mer än 65 arbetsdagar hos kund från slutet av november till mitten av december innebar den ökade aktiviteten att installationsintäkterna ökade från 4,2 miljoner kronor i slutet av tredje kvartalet till mer än 8 miljoner kronor, vilket ligger i linje med det historiska helårsgenomsnittet.

De två nya installationerna inkluderar ett System 4000-processtyrningssystem vid det nya Impro Industries-gjuteriet i San Luis Potosi, Mexiko, och en Ladle Tracker-installation vid Hyundais gjuteri för tunga fordon i Jeonju, Korea.

Serieproduktion av ett cylinderhuvud för industriell kraft är planerad att påbörjas vid Impro- gjuteriet under första halvåret 2022. Hyundai Ladle Tracker-systemet används redan regelbundet, vilket ger processtyrning och produktivitetsfördelar för den pågående produktionen av fyra motorkomponenter i Sintercast-CGI.

- Gemensamt för Impro- och Hyundai-installationerna är återkommande affärer. Vi har stöttat serieproduktionen i CGI vid Hyundai sedan 2006 och Impro-produktionen sedan 2015. Nu har våra tjänster belönats med en tillkommande Ladle Tracking vid Hyundai och med CGI-verksamheten vid Impros helt nya gjuteri i Mexiko, kommenterar vd Steve Dawson.

- Efter den positiva avslutningen på 2021 ser vi nu fram emot en stark tillväxt under 2022 och därefter. Med utgångspunkt i produktionsstarten av tunga fordon vid Scania i Sverige och vid First Automobile Works i Kina nästa år, och med positiva utsikter för ytterligare CGI-program som kommer i drift, förväntar vi oss att serieproduktionen kommer att växa från nuvarande nivå på cirka tre miljoner motorekvivalenter, vilket ger möjlighet att nå milstolpen fyra miljoner år 2022 med ambitionen att nå milstolpen fem miljoner år 2024, avslutar Steve Dawson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SinterCast

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SinterCast

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt