Sivers Semiconductors köper Mixcomm för 1,2 miljarder och genomför riktad emission på 400 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sivers Semiconductors köper Mixcomm för 1,2 miljarder och genomför riktad emission på 400 miljoner

Sivers

Teknikföretaget Sivers Semiconductors förvärvar amerikanska Mixcomm som är en utvecklare av chip för millimetervågsteknik. Köpeskillingen uppgår till cirka 1 173 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande.

Sivers kommer att finansiera affären med cirka 196 miljoner kronor i kontanter och resten genom en apportemission. Därtill kan Sivers komma att behöva betala ytterligare cirka 174 miljoner kronor i nyemitterade aktier om Mixcomm uppnår vissa kommersiella milstolpar inom nio månader från ingående av förvärvsavtalet.

För att kunna finansiera förvärvet av Mixcomm har Sivers genomfört en riktad emission på 400 miljoner kronor. Emissionen var kraftigt övertecknad, enligt bolaget. Den omfattade drygt 17 miljoner aktier till teckningskursen 23,5 kronor per aktie, en rabatt på 10 procent jämfört med senaste stängningskursen på torsdagen. Utspädningseffekten är cirka 10 procent av aktierna och 11 procent av rösterna i Sivers.

Med köpet av Mixcomm uppges Sivers bli världsledande inom mmWave 5G-chip samt öka det totala antal design-wins med cirka 70 procent till 44 vinster. Affären väntas också fördubbla antalet design-wins som förväntas komma in i volymproduktion inom de närmaste 12 månaderna, från åtta till 16.

Transaktionen måste godkännas av Sivers extra årsstämma, som kommer att hållas någon gång i mitten av november. Bolaget har hittills fått stöd för affären från aktieägare som sitter på 41 procent av rösterna. Om stämman godkänner förvärvet väntas det bli slutfört i mitten av första kvartalet 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sivers Semiconductors

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt