Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Skagen Global slog index med 0,92 procentenheter i augusti - köpt in MSCI

Fonden Skagen Global slog sitt jämförelseindex med 0,92 procentenheter i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Adobe var månadens bästa bidragsgivare.

"Mitt i pandemin har den amerikanska mjukvarugiganten lyckats vinna mark med sitt digitala utbud, till exempel program som Photoshop, Acrobat och InDesign, som fortfarande anses vara de bästa på marknaden," skriver förvaltaren.

Bland de positioner som drog i motsatt riktning i augusti hittar vi amerikanska Marsh & McLennan. Bolaget erbjuder ett brett utbud av konsulttjänster till näringslivet. Aktiekursen kunde inte hålla jämna steg med den kraftiga marknadsuppgången i augusti, men fondens förvaltare har ändå fortfarande stort förtroende för att bolagets grundläggande potential är intakt.

I augusti köpte Skagen Global in sig i finansbolaget MSCI, som är mest känt för sin flaggskeppsprodukt: MSCI-index. Förvaltaren kommenterar köpet.

"MSCI har god skalförmåga och är väl positionerad på en marknad med ökat fokus på hållbarhet. Under perioden sålde fonden bankkoncernen JP Morgan och försäkringsbolaget Ageas, efter en lång period av motvind till följd av covid-19 som försvagat företagens utsikter."


Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Adobe System

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt