Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Skagen Global slog index med 0,92 procentenheter i augusti - köpt in MSCI

Fonden Skagen Global slog sitt jämförelseindex med 0,92 procentenheter i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Adobe var månadens bästa bidragsgivare.

"Mitt i pandemin har den amerikanska mjukvarugiganten lyckats vinna mark med sitt digitala utbud, till exempel program som Photoshop, Acrobat och InDesign, som fortfarande anses vara de bästa på marknaden," skriver förvaltaren.

Bland de positioner som drog i motsatt riktning i augusti hittar vi amerikanska Marsh & McLennan. Bolaget erbjuder ett brett utbud av konsulttjänster till näringslivet. Aktiekursen kunde inte hålla jämna steg med den kraftiga marknadsuppgången i augusti, men fondens förvaltare har ändå fortfarande stort förtroende för att bolagets grundläggande potential är intakt.

I augusti köpte Skagen Global in sig i finansbolaget MSCI, som är mest känt för sin flaggskeppsprodukt: MSCI-index. Förvaltaren kommenterar köpet.

"MSCI har god skalförmåga och är väl positionerad på en marknad med ökat fokus på hållbarhet. Under perioden sålde fonden bankkoncernen JP Morgan och försäkringsbolaget Ageas, efter en lång period av motvind till följd av covid-19 som försvagat företagens utsikter."


Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt