Nyhet

Slottsviken

Slottsviken ökar rörelseförlusten något under fjärde kvartalet, står fortsatt starkt

Fastighetsbolaget Slottsviken redovisar en något högre rörelseförlust i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk till 1,5 miljoner kronor (2,2).

Rörelseresultatet blev -1,0 miljoner kronor (-0,2).

Såväl intäkter som rörelseresultat påverkas av lägre hyresintäkter hänförligt till en högre vakansgrad.

Bolaget påpekar att större delen av vakanserna är sedermera kontrakterade med hyresgäster, och hyresintäkterna väntas stegvis ökas under innevarande år i takt med hyresgästernas inflyttning.

Resultatet före skatt var -0,9 miljoner kronor (-0,9), i linje med det efter skatt.

Resultat per aktie hamnade på -0,03 kronor (-0,03).

Ingen utdelning föreslås (0).

Vd Jakob Österberg skriver i en kommentar till rapporten att många har drabbats hårt av pandemin. Detta medan påverkan för Slottsvikens del har kunnat begränsas med hjälp av kostnadsminskande åtgärder.

"Slottsviken står fortsatt starkt med låg belåningsgrad på fastighetsportföljen och en god soliditet. Samtidigt fortsätter enträget arbetet med det övergripande målet att öka aktiernas substansvärde", skriver bolagschefen.

Slottsviken, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1,52,2-31,8%
Rörelseresultat-1,0-0,2
Resultat före skatt-0,9-0,9
Nettoresultat-0,9-0,9
Resultat per aktie, kronor-0,03-0,03
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B4C1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Slottsviken B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Slottsviken B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt