Nyhet

Slottsviken rapporterar -0,2 miljoner i resultat i andra kvartalet

Fastighetsbolaget Slottsviken redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 6,3 procent till 1,5 miljoner kronor (1,6).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner kronor (1,3).

Resultatet före och efter skatt var -0,2 miljoner kronor (1,2). Jämförelsetalet för 2019 påverkas av intäkter av engångskaraktär.

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (0,03).

Substansvärdet per aktie ligger på 1,25 kronor (1,28).

Fastighetsförvaltningen fortlöper enligt plan och bolaget fortsätter att investera i förädling och standardhöjande underhåll. Som en del i detta arbete ingår att omförhandla befintliga hyresavtal, skriver Slottsviken.

"Kvartalet som följt får anses ha varit ett annorlunda kvartal. Covid-19-pandemin har i hög grad påverkat såväl världen i stort som de marknader där Slottsviken opererar. Även om Slottsvikens exponering mot de mest drabbade marknaderna besöks- och restaurangnäringen är begränsad har det ändå funnits en påverkan. Det får dock sägas att den totala påverkan för Slottsvikens del kunnat begränsas med hänsyn till de kostnadsminskande åtgärder som vidtagits", uppger vd Jakob Österberg som fortsätter:

"Vi ser däremot att nyuthyrningen har minskat som en följd av pandemin. I en värld med stora osäkerhetsmoment kan det vara förståeligt att det är svårare att ta investeringsbeslut när exempelvis svensk arbetslöshet når rekordnivåer. Samtidigt syns också en ljusning på horisonten där optimismen försiktigt återfås. Även om även pandemin kommer att ha en inverkan även tredje kvartalet så är jag övertygad om att Slottsviken även framöver kommer att stå starkt."

Slottsviken, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,51,6-6,3%
Rörelseresultat-0,21,3
Rörelsemarginal81,3%
Resultat före skatt-0,21,2
Nettoresultat-0,21,2
Resultat per aktie, kronor-0,010,03

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Slottsviken B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Slottsviken B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt