Nyhet

Små

Små skillnader i Taurus Energys delårsrapport - genomför patentutredning för XyloFerm

Etanolbolaget Taurus Energy redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten var oförändrad. Fokus ligger på den senaste utvecklingen av bolagets jäststam XyloFerm, som det nyligen funnits avvikelser i.

Rörelseresultatet blev -1,3 miljoner kronor (-1,3).

"Styrelse och ledning prioriterar nu vidare informationsinsamling och analys för att snarast möjligt kunna lämna en så komplett och korrekt bild som möjligt avseende bolagets förutsättningar till aktieägarna", kommenterar vd Fredrik Weschke.

Resultatet före och efter skatt var -1,3 miljoner kronor (-1,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

Den utredning som bolaget genomfört kring XyloFerm, och som färdigställdes efter periodens utgång, visade att avvikelserna kunde spåras tillbaka till 2013. Bolaget har som tidigare meddelat avbrutit sin pågående FDA-ansökan och bolaget patentombud har fått i uppdrag att utreda de patentrelaterade konsekvenserna av avvikelserna.

"Huruvida pågående projekt kommer att kunna fortsätta enligt plan beror på utfallet av patentutredningen", skriver Taurus Energy.

Taurus Energy, MkrQ4-2020/2021Q4-2019/2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-1,3-1,3
Resultat före skatt-1,3-1,3
Nettoresultat-1,3-1,3
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01
Likvida medel7,0


http://media.finwire.com/media/FWS0067D3C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt