Nyhet

Smart

Smart Eye dubblerar omsättningen men förlusten ökar också

Teknikbolaget Smart Eye redovisar en dubblerad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade. Bolaget ser dock en stark återhämtning från pandemin.

Omsättningen steg 103,3 procent till 30,9 miljoner kronor (15,2).

Rörelseresultatet blev -46,8 miljoner kronor (-12,8).

Resultatet efter skatt blev -46,8 miljoner kronor (12,9).

Resultat per aktie hamnade på -2,35 kronor (-0,85).

"Vi är tillbaka och har överträffat de aktivitetsnivåer vi låg på före Covid. Alla våra affärsområden går mycket bra och vår position på marknaden är bättre än någonsin. Vi står starka inom Automotive Solutions, det finns en uppdämd efterfrågan för vår nya produkt för eftermarknaden samtidigt som den snart är redo att levereras, och försäljningen av våra forskningsprodukter börjar ta fart efter pandemin", kommenterar vd Martin Krantz.

Smart Eye-chefen kommenterar även integrationen av Affectiva.

"Ett kvartal har passerat sedan vi förvärvade Affectiva. Integrationen pågår för fullt. Även om alla aspekter av integrationen inte är slutförda än har vi börjat jobba med det viktigaste:
upphandlingprocesserna av Interior Sensingsystem för kunder inom bilindustrin. Det här visar att tidpunkten för sammanslagningen var helt rätt."

Smart Eye, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning30,915,2103,3%
Rörelseresultat-46,8-12,8
Nettoresultat-46,812,9
Resultat per aktie, kronor-2,35-0,85


http://media.finwire.com/media/FWS0067F9C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt