Nyhet

Smart Eye: Ett kvartal närmare kommersialisering - Penser

Omsättningen uppgick till 13,848 mkr vilket motsvarar en tillväxt om 12%. Den mest intressanta rapporterade siffran var det operativa kassaflödet som uppgick till -43,2 mkr. Kassan vid kvartalets slut uppgick till 81,4 mkr. Bolaget har under Q2 utnyttjat möjligheten till korttidspermitteringar och kostnadsbasen bör således stiga något i Q3.

Bolagets eftermarknadssystem riktat mot den kinesiska marknaden var planerat att lanseras under Q4 i år men Covid-19 har skjutit lanseringen till Q1’21. Vi bedömer att eftermarknadssystemen kan komma att brygga kassaflödesgapet bolaget har framför sig.

Bolaget gör inga ändringar i det estimerade värdet av de 81 kommunicerade design wins. Värdet av nuvarande design wins under livscykeln uppgår till 2 000 mkr. Inkluderas tillkommande design wins på befintliga plattformar uppgår intäkterna till 5 300 mkr


Aktieslutsats

Inga större nyheter i rapporten förutom den förändrade tidsplanen för eftermarknadssystem. Vi bedömer att nyheten kan ha en negativ påverkan på kursen (3-5%). Vi bedömer att bolaget behöver göra en kapitalinjektion innan kommersialisering.

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt