Nyhet

Smart

Smart Eye får ny design win från japansk biltillverkare - beräknat värde 25 miljoner kronor

Teknikbolaget Smart Eye har fått en ny design win från en global japansk biltillverkare. Det gäller en ny bilmodell på en befintlig plattform och har ett beräknat värde på 25 miljoner kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya bilmodellen beräknas gå i produktion i slutet av 2022.

”Den nya ordern är en ytterligare bekräftelse på vår förmåga att förse våra kunder med enastående DMS-teknik. I samband med att vi fortsätter leverera vår teknik till de bilmodeller vi redan vunnit ser vi fram emot att erhålla ännu fler design wins på den här och andra befintliga plattformar”, kommenterar vd Martin Krantz.

Smart Eye har totalt erhållit 89 design wins från 13 OEM:er. Tillsammans med tidigare kontrakt uppgår det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins till mer än 2 275 miljoner kronor. Det totala potentiella värdet från ytterligare design wins hos befintliga biltillverkare på befintliga plattformar är 3 975 miljoner, skriver Smart Eye.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt