Nyhet

Smart

Smart Eye förvärvar Affectiva och genomför riktad nyemission på 275 miljoner kronor

Teknikbolaget Smart Eye förvärvar det amerikanska techbolaget Affectiva för 73,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 611,4 miljoner kronor, med betalning i kontanter och nyemitterade aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Antalet nya aktier som emitteras är 2,35 miljoner av vilka 2,02 miljoner ges ut vid förvärvets slutförande. Resten kommer att emitteras inom två år efter att affären stängt.

Affectiva sysslar med utveckling av Emotion AI och Human Perception AI och hade en omsättning på nära 5 miljoner dollar under tolvmånadersperioden fram till sista mars 2021. Köpet av bolaget uppges vara i linje med Smart Eyes kommersiella strategi om att expandera till marknaden för Interior Sensing.

I samband med affären aviserar Smart Eye också en riktad nyemission på 275 miljoner kronor till institutionella investerare. Den är genomförd och omfattar 1,12 miljoner nya aktier som emitterats för 245 kronor per aktie, motsvarande senaste stängningskursen på tisdagen.

Emissionen medför en utspädning på cirka 6,3 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt