Nyhet

Smart Eye har slutfört riktad nyemission till rabatt på 2,9 procent

Smart Eye har genomfört sin riktade nyemission som tillför bolaget 189 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen består av 1 511 898 nya aktier till teckningskursen 125 kronor per aktie (fastställd genom accelererat bookbuilding-förfarande). Kursen motsvarar en rabatt på 2,9 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen på First North den 5 oktober. Jämfört med måndagens stängningskurs är rabatten 4,1 procent.

Utspädningen från emissionen är på cirka 9,1 procent av kapitalet. Det nya totala antalet aktier i bolaget kommer efteråt att uppgå till 16 630 882.

”Dagens emission på 189 miljoner kronor säkerställer vår förmåga att leverera till de många vunna globala bilprojekten samtidigt som vi stärker vår konkurrenskraft inför den kommande vågen av nya upphandlingar”, säger vd Martin Krantz.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt