Nyhet

Smart

Smart Eye lanserar förarövervakningssystemet AIS

Teknikbolaget Smart Eye lanserar förarövervakningssystemet AIS som ska hjälpa till att förhindra olyckor. Det framgår av ett pressmeddelande.

AIS är bolagets egenutvecklade system och kommer att erbjudas primärt till kommersiella bilflottor och bileftermarknaden.

Ofta sker olyckor vid långa bilfärder. För att undvika detta kommer AIS att kunna känna igen alla typer av ansikten, även de gömda bakom mask eller glasögon.

”Genom att spåra förarens ögon-, ansikts- och huvudrörelser upptäcker AIS distraktion och farligt beteende som att äta, dricka, röka eller använda telefon. Systemet varnar föraren om tidiga tecken på dåsighet”, uppges det.

AIS kommer att presenteras av vd Martin Krantz online den 11 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt