Nyhet

Smart Eye ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet - fler aktiva kundprojekt

Smart Eye redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även minskad rörelseförlust.

Omsättningen steg 11,3 procent till 13,8 miljoner kronor (12,4).

Försäljningsökningen beror främst på projektintäkter från den ökande mängden aktiva kundprojekt inom Automotive Solutions.

Rörelseresultatet blev -22,9 miljoner kronor (-24,7).

Rörelsens kostnader är lägre än föregående år beroende på de åtgärder som bolaget har vidtagit för att hantera Corona-situationen. Den positiva försäljningsutvecklingen under kvartalet bidrar också till det förbättrade resultatet jämfört med föregående år.

Resultatet efter skatt blev -23,0 miljoner kronor (-24,8).

Resultat per aktie hamnade på -1,52 kronor (-1,61).

Bolagets vd Martin Krantz skriver i en kommentar att eftermarknadssystemet primärt riktat mot
den kinesiska marknaden var planerad att komma igång i slutet av detta år. Corona har haft en marginellt negativ påverkan på tidplanen.

Den förskjutna tidplanen ligger dock i linje med kundernas investeringsbenägenhet och följer marknadens dynamik. Bolaget räknar med att förseningen inte har en signifikant påverkan på affärsplanen.

"Sammanfattningsvis är bolaget berett att accelerera så snart de yttre omständigheterna så tillåter", avslutar bolagschefen.

Smart Eye, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning13,812,411,3%
Rörelseresultat-22,9-24,7
Nettoresultat-23,0-24,8
Resultat per aktie, kronor-1,52-1,61

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Eye

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt