Nyhet

Smoltek har uppnått proof-of-concept för sitt nanofiberbaserade cellmaterial

Nanoteknikbolaget Smoltek har uppnått proof-of-concept för sitt nanofiberbaserade cellmaterial för PEM-elektrolysörer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mer specifikt innebär detta att bolaget i labbmiljö demonstrerat att cellmaterialet uppfyller flera viktiga parametrar, bland annat mycket låg kontaktresistans.

Cellmaterialets egenskaper gör det även lämpligt för andra närliggande tillämpningar, inklusive bränsleceller, skriver bolaget.

- Vi har nu visat att vårt cellmaterial är en utmärkt bärare för de katalyspartiklar som används i PEM-elektrolysörer, och en del av dessa resultat har redan visats upp för potentiella industripartners i form av stora internationella tillverkare inom elektrolysörområdet. Vårt material fungerar som ett gränsskikt med väldigt låg kontaktresistans för katalytiska nanopartiklar för både elektroner och vätejoner, och det är precis vad som efterfrågas inom det här segmentet, säger Fabian Wenger, Technology Lead på Smoltek Innovation.

Aktien stiger drygt 16 procent på nyheten till 23,60 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt