Nyhet

Smoltek

Smoltek ökade förlusten under fjärde kvartalet

Nanoteknikbolaget Smoltek redovisar en högre omsättning och rörelseförlust i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -4,1 miljoner kronor (-3,2), och per aktie -0,53 kronor (-0,49).

Likvida medel uppgick till 87,7 miljoner kronor (24,6).

Bolaget har under hösten genomfört en företrädesemission på 80 miljoner kronor. Detta skapar en ännu stabilare finansiell plattform samt möjliggör för bolaget att satsa offensivt på CNF-MIM-tekniken och nya innovationsområden, uppges det i vd-ordet.

”Som vi tidigare berättat har vi fortsatt att utveckla relationer med leverantörer specialiserade på kiselbaserad produktion, så kallade foundries, samt leverantörer av processteknik. Detta i syfte att definiera tillverkningsprocesser för högvolymproduktion av CNF-MIM-kondensatorer. Vi ser stora fördelar med att genomföra en sådan industrialisering i egen regi och har inlett en första fas av ett sådant projekt”, säger vd Anders Johansson.

Johansson säger också att satsningen inom koncernbolaget Smoltek Innovation har konkretiserats. Det nya teamet har identifierat flera segment där bolagets teknik kan tillämpas, bland annat för elektrolysörer till vätgasbaserade energisystem där en patentansökan redan lämnats in.

Smoltek, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,30,250,0%
Rörelseresultat-4,1-3,1
Nettoresultat-4,1-3,2
Resultat per aktie, kronor-0,53-0,49
Likvida medel87,724,6256,5%


http://media.finwire.com/media/FWS005AED4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt