Nyhet

Smoltek

Smoltek redovisar små förändringar i resultat

Nanoteknikbolaget Smoltek redovisar små förändringar av sitt resultat och omsättning i det andra kvartalet.

Omsättningen sjönk till 0,49 miljoner kronor (0,91).

Rörelseresultatet blev -6,1 miljoner kronor (-3,2). Resultatet efter skatt blev -6,1 miljoner kronor (-3,2). Resultat per aktie hamnade på 0,75 kronor (-0,49).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,1 miljoner kronor (-6,6).

Likvida medel uppgick till 70,9 miljoner kronor (27,4).

Smolteks tillförordnade vd Marie Landfors uppger i rapporten att arbetet med utvecklingen av bolagets CNF-MIM-kondensator fortsatt enligt plan, med målsättningen att ingå kommersiellt licensavtal framöver.

Vidare är målsättningen inom bolagets elektrolysörområde att färdigställa ett tekniskt proof-of concept samt att inleda ett utvecklingssamarbete med en storskalig tillverkare innan årets slut.

"Sammantaget är jag nöjd med bolagets framsteg under det andra kvartalet, och hela teamet ser nu fram emot ett spännande andra halvår då vi har goda möjligheter att ta fler väsentliga steg framåt inom våra två affärsområden halvledare och eneregikonvertering", skriver Landfors.

Smoltek, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,490,91-46,2%
Rörelseresultat-6,1-3,2
Nettoresultat-6,1-3,2
Resultat per aktie, kronor0,75-0,49
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,1-6,6
Likvida medel70,927,4158,8%


http://media.finwire.com/media/FWS0062CDD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smoltek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smoltek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt