Sobi inlicensierar läkemedel inom hematologi för initialt 55 miljoner dollar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sobi inlicensierar läkemedel inom hematologi för initialt 55 miljoner dollar

Läkemedelsbolaget Sobi har slutit ett exklusivt licensavtal med ADC Therapeutics SA för att utveckla och kommersialisera läkemedlet loncastuximab tesirine för användning inom hematologi och andra indikationer med stora ouppfyllda medicinska behov, i Europa och "på de flesta internationella marknader". Det framgår av ett pressmeddelande.

Sobi betalar initialt 55 miljoner dollar och därtill kan en milstolpsbetalning om 50 miljoner dollar tillkomma vid myndighetsgodkännande för tredje linjens behandling av DLBCL i EU. Därtill kommer Sobi att betala royalties som sträcker sig från medelhöga tiotal till medelhöga tjugotal procent av nettoomsättningen och upp till cirka 330 miljoner dollar vid potentiella regulatoriska och försäljningsmässiga milstolpar. Sobi kommer även bidra med 25 procent av de direkta utvecklingskostnaderna upp till ett tak om 10 miljoner kronor per år.

Loncastuximab tesirin är ett antikroppskonjugat (ADC) mot CD19, som är ett protein uttryckt på ytan av B-celler. Läkemedlet har särläkemedelsstatus i EU och är under regulatorisk granskning, med förväntat beslut under första kvartalet 2023.

I USA fick läkemedlet ett villkorat godkännande i april 2021, som monoterapi för vuxna återinsjuknade och behandlingsresistenta patienter med DLBCL (relapserande, refraktärt DLBCL) efter två eller flera linjers systemisk behandling.

Diffust storcelligt B-cellslymfom (DLBCL) är en aggressiv, elakartad, sällsynt hematologisk sjukdom med en incidens i Europa på cirka 4 fall per 100 000 vuxna per år.

Läkemedlet breddar Sobis erbjudande till patienter med funktionsnedsättande hematologiska sjukdomar och förväntas göras kommersiellt tillgängligt tillsammans med Sobis andra läkemedel inom hematologi, inklusive Doptelet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedish Orphan Biovitrum

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedish Orphan Biovitrum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.