Softbank-backade Auto1 planerar ta in en miljard euro via tysk börsnotering

Nyhet

{newsItem.title}

Softbank-backade Auto1 planerar ta in en miljard euro via tysk börsnotering

Det Softbank-uppbackade bilhandelsbolaget Auto1 planerar ta in drygt en miljard euro via en börsnotering i Tyskland under det första kvartalet i år.

Målsättningen är att bli en ledande plattform för köp och försäljning av begagnade bilar i Europa. Cirka 750 miljoner euro av likviden ska framför allt gå till att stärka plattformen mot konsumenter vid namn Autohero, enligt ett pressmeddelande.

Enligt källor till Bloomberg News kan Auto1 värderas till över sex miljarder euro. Pitchen till investerare bygger på verksamhetens motståndskraft när fysiska bilhandlare påverkats kraftigt av coronapandemin.

Befintliga aktieägare kan komma att sälja delar av sina innehav i samband med börsnoteringen. Softbanks Vision Fund investerade i bolaget år 2018.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev