Softbank-backade Coupang tar in 4,2 miljarder dollar i samband med börsnotering

Nyhet

{newsItem.title}

Softbank-backade Coupang tar in 4,2 miljarder dollar i samband med börsnotering

Sydkoreanska e-handelsbolaget Coupang har sålt aktier för 35 dollar styck inför sin notering på New York-börsen. Det var över det höjda intervallet 32-34 dollar, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Coupang hade initialt tänkt sälja aktierna inom spannet 27-30 dollar per aktie.

Försäljningen av aktierna för 35 dollar styck innebär att bolaget tar in 4,2 miljarder dollar. Värderingen landar på 60 miljarder dollar, vilket är långt över de 9 miljarder dollar bolaget var värt i samband med en finansieringsrunda 2018, enligt Pitchbook.

Coupangs listning är på väg att bli den största hittills i USA i år. Etta just nu är onlinedejtingbolaget Bumble som tog in 2,15 miljarder dollar förra månaden.

Coupang omsättning ökade med 91 procent förra året. Förlusten krympte till 568 miljoner dollar från 770 miljoner dollar 2019. Storägare i Coupang är Softbank med sina 35,1 procent genom Vision Fund.

https://www.cnbc.com/2021/03/10/softbank-backed-coupang-raises-4point2-billion-in-ipo-sources-say.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev