Softbank leder stor runda i bilmarknadsplatsen Carro - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Softbank leder stor runda i bilmarknadsplatsen Carro

Singaporeanska bilmarknadsplatsen Carro har tagit in 360 miljoner dollar under en Series C-finansieringsrunda ledd av Softbanks Vision Fund 2.

Bolaget har i samband med rundan uppgraderats till en enhörning, det vill säga fått en värdering på minst 1 miljarder dollar eller mer, skriver Nikkei Asia.

Det nya kapitalet ska användas för att expandera Carros närvaro i närliggande länder, inklusive Indonesien och Thailand. Därutöver uppges Carro också vilja rusta upp sina finansiella tjänster samt vidareutveckla sin kapacitet inom artificiell intelligens. AI-tekniken används för att med hjälp av bilder leta efter defekter på bilarna. Enligt Carro påskyndar detta transaktionsprocessen med 20 procent och minskar mänskliga fel med upp till 80 procent.

Carro är grundat 2015 och omsatte 86 miljoner dollar 2019. Bolaget är lönsamt enligt ebitda-mått.

https://asia.nikkei.com/Business/Finance/SoftBank-supercharges-Singapore-s-Carro-to-unicorn-status

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev