Soltechkoncernen tecknar order i Kina - Börskollen

Nyhet

Soltechkoncernen tecknar order i Kina

Advanced Soltechs dotterbolag i Kina, ASRE, har tecknat en order med Wuhu DingFeng Auto Parts Co. Det skriver Soltech i ett pressmeddelande.

Ordern gäller installation av en solenergianläggning på 1,2 megawatt (MW) och beräknas ge årliga intäkter på cirka 0,98 miljoner kronor eller cirka 19,65 miljoner kronor under avtalets 20-åriga löptid.

Investeringen i anläggningen, som kommer att ägas av ASRE, uppgår till cirka 6,66 miljoner kronor och byggstart planeras till fjärde kvartalet 2020.

- Det är glädjande att fortsatt att kunna presentera projekt som har mycket god lönsamhet helt utan subventioner. Vi har ett erbjudande som både uppskattas av marknaden och bidrar med mycket klimatnytta, säger Advanced Soltechs vd Max Metelius i en kommentar,

ASRE och Suqian är helägda dotterbolag till Advanced Soltech Sweden. ASAB ägs till 50,85 procent av Soltech Energy Sweden och till 48,85 procent av Soltechs kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou samt till 0,3 procent av ett flertal preferensaktieägare.

https://mfn.se/a/soltech-energy-sweden/soltechkoncernen-tecknar-order-i-kina-som-ger-cirka-19-65-msek-under-avtalstiden

Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev