Nyhet

Sömnanalysföretaget

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle ska noteras på Stockholmsbörsen

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle, som har en global marknadsandel på mer än 50 procent inom sitt segment, siktar på en notering på Nasdaq Stockholm och tänker genomföra en nyemission i samband med erbjudandet.

Sleep Cycle grundades 2009 med målsättningen att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt, uppges det. 2015 lanserade bolaget sin ljudbaserade applikation för sömnanalys och ändrade affärsmodellen till en prenumerationsbaserad modell.

Prenumerationerna till applikationen säljs genom Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery och bolagets hemsida. Sleep Cycle erbjuder både en gratis-version och en premium-version.

Sömnanalysbolaget omsatte 159,4 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020, en ökning med 30 procent på årsbasis. Rörelseresultatet löd 56,2 miljoner kronor. Per 31 mars 2021 hade Sleep Cycle 2,1 miljoner månatliga aktiva användare, varav 820 tusen prenumeranter.

Erbjudandet förväntas bestå av nyemitterade och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av säljande aktieägare. Pengarna från nyemissionen ska gå till tillväxtinitiativ så som marknadsföring, nya distributionskanaler och expansion av produktutbudet till närliggande marknader.

Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB har åtagit sig att agera cornerstoneinvesterare. De har för avsikt att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt