Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sömnanalysföretaget

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle ska noteras på Stockholmsbörsen

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle, som har en global marknadsandel på mer än 50 procent inom sitt segment, siktar på en notering på Nasdaq Stockholm och tänker genomföra en nyemission i samband med erbjudandet.

Sleep Cycle grundades 2009 med målsättningen att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt, uppges det. 2015 lanserade bolaget sin ljudbaserade applikation för sömnanalys och ändrade affärsmodellen till en prenumerationsbaserad modell.

Prenumerationerna till applikationen säljs genom Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery och bolagets hemsida. Sleep Cycle erbjuder både en gratis-version och en premium-version.

Sömnanalysbolaget omsatte 159,4 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020, en ökning med 30 procent på årsbasis. Rörelseresultatet löd 56,2 miljoner kronor. Per 31 mars 2021 hade Sleep Cycle 2,1 miljoner månatliga aktiva användare, varav 820 tusen prenumeranter.

Erbjudandet förväntas bestå av nyemitterade och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av säljande aktieägare. Pengarna från nyemissionen ska gå till tillväxtinitiativ så som marknadsföring, nya distributionskanaler och expansion av produktutbudet till närliggande marknader.

Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB har åtagit sig att agera cornerstoneinvesterare. De har för avsikt att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.