Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spac-bolaget

Spac-bolaget Spacett ska noteras på Spotlight med första handelsdag den 27 december

Spac-bolaget Spacett har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Godkännandet är villkorat av att emissionen tecknas till 100 procent och att Spotlights spridningskrav om 300 aktieägare uppfylls. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spacett är ett svenskt förvärvsbolag eller spac, special purpose acquisition company, vars syfte är att ta in kapital och inom 36 månader genomföra förvärv av ett eller flera onoterade målbolag.

Bakgrunden är att Spotlight Stock Market den 1 september lanserade ett uppdaterat regelverk vilket innebar att det blev möjligt att notera så kallade spac-bolag på Spotlight.

- Det finns över 250 mindre bolag som tagit in kapital från externa investerare och som aviserat en intention att noteras. För många av dessa kommer vi att vara ett utmärkt alternativ till en traditionell väg till notering. Därutöver finns många bolag med spridd ägarbild och olika ägaragendor. Där kan vi lösa upp en svår situation och erbjuda en kombination av kontant vederlag och aktier samtidigt som bolaget blir noterat. Vårt team har investerat och varit rådgivare i bolag inom tillväxtsegmentet under lång tid. Det är där vi är bra och kommer att kunna göra skillnad. Vi har 36 månader på oss att genomföra ett förvärv men vi har så klart ambitionen att det ska gå mycket snabbare, kommenterar vd Marcus Bonsib, vd för Spacett.

Erbjudandet omfattar 5,4 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 5 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 27 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,4 miljoner kronor.

Teckningstiden löper från 24 november till 8 december och första handelsdag på Spotlight blir den 27 december.

I enlighet med Spotlights regelverk måste Spacett genomföra ett eller flera förvärv av målbolag inom 36 månader från första dag för handel. Minst 90 procent av bruttoemissionslikviden om 27 miljoner kronor ska enligt regelverket deponeras till dess att den nya verksamheten är godkänd för notering.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tura Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt