Nyhet

Spectracure ökar förlusten i andra kvartalet

Forskningsbolaget Spectracure redovisar en ökad förlust i andra kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol. Övriga rörelseintäkter var 0,9 miljoner kronor (0,7) och avser främst hyres-, administrationsintäkter och erhållna bidrag.

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-4,1).

Resultatet före och efter skatt var -4,8 miljoner kronor (-4,1). Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,05).

Spectracure arbetar för närvarande efter två möjliga scenarier. Det första scenariot innebär att bolaget under 2020/2021 erhåller ett besked avseende "accelerated approval" från FDA. I detta scenario beräknas marknadslansering av produkten kunna ske under 2021, givet att fas 2-studien faller väl ut.

Det andra scenariot bygger på att bolaget parallellt och oaktat beslut från FDA, förbereder för och efter genomförd fas 2-studie, genomför en fas 3-studie. Tidplanen för detta skulle innebära att fas 3-studien inleds under 2021, med en förväntad tidsomfattning om cirka tolv månader.

Parallellt och oberoende av nämnda utfall avser Spectracure påbörja uppbyggnad av ytterligare värden via initiering av kliniska program för nya indikationer. Möjliga indikationer som för närvarande utvärderas inkluderar, förutom primär prostatacancer, cancer i bukspottkörteln samt i huvud- och halsregionen. Bolaget beräknar att kunna inleda kliniska program för utökade indikationer vid årsskiftet 2020/2021.

- Vi har påbörjat arbetet med initiering av nya möjliga kliniska program. Förutom primär prostatacancer ser vi även över andra områden där vår behandling kan ha en stor potential. Indikationer som vi ser som intressanta för utvärdering är till exempel cancer i bukspottkörtel och i huvud- och halsregionen, kommenterar vd Masoud Khayyami i delårsrapporten.

- Det är min fasta övertygelse att SpectraCures behandling för återkommande prostatacancer snart ska finnas på marknaden och därefter följas av fler behandlingar för fler indikationer, avslutar Masoud Khayyami.

Spectracure, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-4,7-4,1
Resultat före skatt-4,8-4,1
Nettoresultat-4,8-4,1
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,05

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SpectraCure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SpectraCure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt