Nyhet

Spectracure

Spectracure ökar förlusten i tredje kvartalet

Forskningsbolaget Spectracure redovisar som förväntat ingen omsättning i tredje kvartalet 2021 Rörelseförlusten ökade jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen uppgick till 0,0 miljoner kronor (0,0). Övriga rörelseintäkter var 1,2 miljoner kronor (1,7).

Rörelseresultatet blev -5,6 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet före skatt var -5,7 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet efter skatt blev -5,7 miljoner kronor (-2,3). Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,02).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,0 miljoner kronor (-5,3).

Likvida medel uppgick till 136,9 miljoner kronor (159,2) per den 30 september.

- Under kvartalet har vi lagt mycket fokus på kontakterna med sjukhusen i vår kliniska studie för att snabbt få igång studien när reserestriktionerna börjar lättas upp. Vi har lagt en plan som innebär att vi, givet att inga nya reserestriktioner införs, ska kunna ha sjukhus i såväl Storbritannien, Kanada som USA aktiva innan årets slut. Jag har personligen deltagit i samtliga av dessa dialoger och känner att det finns ett starkt driv och en önskan om att komma igång igen. Detta bottnar i ett genuint intresse från sjukhusen för att driva studien framåt med ambitionen om en förbättrad vård för patienterna, kommenterar vd Johan Folkunger i delårsrapporten.

- Vi inväntar ett godkännande i Kanada och Storbritannien för den nya generationen av vårt behandlingssystem, P18-4, och planen är att leverera det nya systemet till sjukhusen i takt med att vi får dessa godkännanden. Vi behöver dock inte invänta dessa för att kunna komma i gång med studien, eftersom vi under tiden kan bedriva studien baserad på nuvarande system.

- Vår förhoppning och ambition är att patientrekryteringen och behandling av patienter inom fas 2 kommer att vara klar under 2022. Baserat på samtal med ett flertal expertrådgivare under sensommaren och hösten har vi gjort bedömningen att sannolikheten för att få accept för en accelerated approval har minskat. Detta innebär med stor sannolikhet att ett produktgodkännande för en marknadslansering kan ske först efter genomförd fas 3-studie.

- Under hösten har vårt utvecklingsarbete fortgått intensivt och vi bedömer att vi, i enlighet med vår plan, innan årets slut kommer att vara klara med samtliga de utvecklingsprojekt som bedrivits under året, fortsätter Johan Folkunger.

Spectracure, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-5,6-2,3
Resultat före skatt-5,7-2,3
Nettoresultat-5,7-2,3
Resultat per aktie, kronor-0,06-0,02
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,0-5,3
Likvida medel136,9159,2-14,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0069AFD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SpectraCure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SpectraCure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt