Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spectracures nya behandlingssystem godkänns av FDA för användning i kliniska studier

Forskningsbolaget Spectracures nya generation av behandlingssystem har godkänts av det amerikanska läkemedelsverket FDA för användning i kliniska studier för behandling av återfall av prostatacancer. Systemet kommer att ersätta det befintliga systemet i den pågående kliniska studien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya behandlingssystemet är mindre, har lägre tillverkningskostnad och är mer lättanvänt än det tidigare systemet. Tillverkning av flera enheter pågår i bolagets produktionslokaler i Lund.

- Det nya systemet är betydligt enklare att tillverka än det föregående och tack vare att det är mer lättanvänt kan sjukhusen i vår studie använda det själva utan direkt närvaro av personal från Spectracure, efter viss träning. Det öppnar upp för att vi kan genomföra den kliniska studien på fler sjukhus än idag, vilket kan öka takten i studien, kommenterar vd Johan Folkunger.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SpectraCure

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SpectraCure

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt