Spelplattformsbolaget FSport siktar mot börsen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Spelplattformsbolaget FSport siktar mot börsen

Spelplattformsbolaget FSport, som bland annat har Henrik Larsson som ägare, siktar mot börsen.

Bolaget har en svensk spellicens och avser att satsa på den svenska spel- och travmarknaden. Vidare skall bolaget också nylansera sin Daily Fantasy Sports-produkt i Sverige. Inför lanseringen har bolaget köpt 1X2.se och Trav.se.

- Genom köpet av de nya tillgångarna ser vi stora synergier både på kort och lång sikt. Vårt fokus kommer initialt att ligga på fotbollen och det kommande mästerskapet, men vi ser stora möjligheter att med tiden bli ett komplement till ATGs spelformer inom trav. I och med förvärven har vi över 25 000 organiska trav- och fotbollsfantaster att kapitalisera på från dag ett, säger FSports medgrundare och COO Björn Hofvendahl i en kommentar.

Företaget uppger vidare att man avser att notera bolaget under året. Inför detta planeras en kapitalanskaffning före sommaren i syfte att snabba på tillväxten. Företaget har även utsett Staffan Lindgren till ny vd.

Flera kända profiler står bakom bolaget däribland spelinvesterare som Jimmy Jönsson och Per Hildebrand samt numera även spelentreprenören Özkan Ego genom Multibrands Digital. Även fotbollsprofilen Henrik ”Henke” Larsson finns med på ett hörn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev