Spermosens rapporterar en förlust i första kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Spermosens rapporterar en förlust i första kvartalet

Fertilitetsbolaget Spermosens redovisar en blygsam omsättning och en förlust under första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 16 000 kronor (7 000).

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och skatt blev -0,9 miljoner kronor. Motsvarande resultat i fjol var positiva 42 000 kronor på samtliga tre rader.

Resultat per aktie hamnade på -0,17 kronor (0,01).

Likvida medel uppgick till 1,1 miljoner kronor (44 000 kronor).

Spermosen börjar handlas på Spotlight den 5 maj. Erbjudandet inför noteringen blev rejält övertecknat.

”Spermosens notering på Spotlight Stock Market ger oss medel att slutföra produktutvecklingen och förbereda marknadslansering av JunoChecked. Med denna produkt beräknar vi kunna möjliggöra för fertiliseringsklinikerna att utföra diagnostik av spermier och uppmäta om det finns en naturlig bindning till äggcellen”, säger vd John Lempert.

Spermosens, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,90
Resultat före skatt-0,90
Nettoresultat-0,90
Resultat per aktie, kronor-0,170,01
Likvida medel1,10


http://media.finwire.com/media/FWS005EED9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Spermosens

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spermosens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev