Nyhet

Spiltan

Spiltan är storägare i Klarabo som ska noteras på Stockholmsbörsen

Fastighetsbolaget Klarabo Sverige, där investmentbolaget Spiltan är storägare, avser att noteras på Stockholmsbörsen under fjärde kvartalet och i samband med det göra en nyemission på 750 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar nyemitterade B-aktier och ankarinvesterarna, i detta fallet Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning, M2 Asset Management och fonden Odin Eiendom, har åtagit sig att teckna för 540 miljoner kronor.

Klarabo kommer under förutsättning att erbjudandet fulltecknas (exklusive eventuell övertilldelning) ha en värdering på cirka 4,5 miljarder kronor.

Klarabo grundades 2017 i Malmö och hade en fastighetsportfölj värd 7 405 miljoner kronor per 30 september. Den utgjordes av 5 367 hyreslägenheter i förvaltning och 1 397 hyreslägenheter i projektportföljen, varav 173 lägenheter är i pågående byggnation.

"Sedan 2017 har vi resultat- och tillväxtmässigt varit med om en fantastisk utveckling. Under det gångna året har vi nästintill fördubblat vårt fastighetsbestånd och lämnade nyligen vårt hittills starkaste kvartal bakom oss. Resultatet är ett kvitto på att vår affärsidé och fokusområde ligger helt rätt i tiden och vi ser med tillförsikt fram emot att finna fler intressanta förvärvsobjekt i närtid samt accelerera förädlingen av vårt bestånd", kommenterar grundare och vd Andreas Morfiadakis.

Spiltan är storägare i Klarabo med 11,9 procent av kapitalet och 11,2 procent av rösterna.

https://investor.klarabo.se/investerare/pressmeddelanden/?releaseIdentifier=CFA07224282F57A4&ssn=true

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt