Spintso ökade omsättning och förlust under 2020 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Spintso ökade omsättning och förlust under 2020

Idrottsverktygsbolaget Spintso redovisar en både högre omsättning och förlust under helåret 2020 jämfört med året innan.

Omsättningen steg 18,9 procent till 6,3 miljoner kronor (5,3).

”Efter sommaren, i takt med att världen började öppna upp, såg vi en glädjande uppgång i försäljningen av Spintsos produkter. Denna uppgång fick ett abrupt slut i samband med andra vågen av pandemin. Vi sitter dock inte sysslolösa utan använder tiden till att uppgradera vår ehandelsplattform, kommunikationsstrategi samt utveckling av nästa generation smarta klockor för idrottsdomare”, säger vd Mikael König.

Rörelseresultatet blev -1,9 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet efter skatt blev -2,0 miljoner kronor (-0,6), och per aktie -0,10 kronor (-0,08).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,2 miljoner kronor (-0,9).

Spintso, Mkr20202019Förändring
Nettoomsättning6,35,318,9%
Rörelseresultat-1,9-0,5
Nettoresultat-2,0-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,08
Kassaflöde från löpande verksamhet0,2-0,9


http://media.finwire.com/media/FWS005AF48-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Medclair Invest

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Medclair Invest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev