Spotlight Group godkänt för notering på Spotlight Stock Market
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spotlight Group godkänt för notering på Spotlight Stock Market

Spotlight Group har godkänts för notering på Spotlight Stock Market med första noteringsdag den 15 september.

Spotlight Group är en koncern av fristående verksamheter med ett gemensamt syfte - att förenkla för bolag att växa och nyttja kraften av ett publikt ägande. Visionen är att vara den självklara partnern för tillväxtbolag. Bolaget startade 1997.

"Jag är stolt och glad över att vi nu inleder nästa steg i verksamhetens utveckling. Vi vill leva som vi lär - att vara en noterad koncern och därmed dra nytta av fördelarna som en notering medför. Vi har kommit till den punkt i vår utveckling, och tillväxtresa, då möjligheten uppstått att bredda ägandet. Detta sker genom att, i samband med ett publikt erbjudande, notera Spotlight Groups aktie. Vi är aktiva på en växande marknad och har en stark ägarbas. Samtidigt vilar verksamheten på en solid grund av börsnära och skalbara verksamheter och tjänster, mellan vilka det finns starka intäkts- och utvecklingssynergier. Vi ska de närmaste åren bygga koncernen ännu starkare och fortsätta vara en viktig samhällsfunktion i såväl Sverige som de övriga nordiska länderna", säger vd Peter Gönczi för Spotlight Group.

Bolaget kommer genomföra ett aktieerbjudande som uppgår till cirka 10,6 miljoner kronor fördelat på 478 870 aktier i Spotlight Group. Anmälningsperioden pågår från och med den 25 augusti 2020 till och med den 8 september 2020. Erbjudandet motsvarar cirka 9,3 procent av det totala antalet aktier i bolaget och medför ingen utspädning för befintliga aktieägare.

Minsta teckningspost är 200 aktier, motsvarande 4 420 kronor. Priset per aktie i erbjudandet har fastställts till 22,10 kronor per aktie.


Lars Johansson
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Spotlight Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotlight Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt