Spotlight Stock Market har stark pipeline för Norge - vd marknadsplatsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spotlight Stock Market har stark pipeline för Norge - vd marknadsplatsen

Spotlight

Börsaktören Spotlight Stock Market, som ingår i finanskoncernen Spotlight Group, expanderar nu till en tredje marknad, Norge. Än så länge är ett bolag klart Genetic Analytics. Pipelinen är dock betydligt större och flera bolag har intresse av att notera sig. Det säger chefen för Spotlight Stock Market Anders Eriksson till Finwire.

“Vi ser goda möjligheter till tillväxt i Norge, både vad gäller existerande listade bolag som önskar byta marknadsplats och bolag som vill notera sig och komma åt såväl norska som svenska och danska investerare. Den norska marknaden har ett bra ekosystem som vi gärna är med utvecklar”, säger Eriksson och fortsätter.

“Pipelinen är stark och vi har flera bolag i vår pipeline.”

Spotlight Stock Market har sedan tidigare ett avtal med NGM rörande handelssystem. Det är redan förberett för den norska marknaden så tekniskt finns det inga hinder för att expandera. Marknadsplatsen har sedan tidigare gjort en satsning i Danmark. Den fysiska närvaron som man har i Danmark kommer bolaget dock inte att bygga upp i Norge.

“Det här är en satsning som successivt växer. Den startar i Stockholm. Sedan är det klart att det kommer att bli mycket enklare framöver när vi åter får resa. Det är svårare att bygga upp relationer på distans, ibland behöver man vara på plats. Vi ser fram emot att kunna resa igen och träffa såväl bolag som rådgivare”, säger Anders Eriksson.

Oslobörsen har varit lite udda fågel i Norge. Alla andra nordiska börser samt de baltiska börserna ingår i Nasdaq. Oslobörsen har dock inte varit del av den konsolideringen utan stått på egna ben. Nu är det dock nya tider. Paneuropeiska jättebörsen Euronext köpte slutligen upp den norska börsen och idag är Oslobörsen en del av en väsentligt större struktur. Listan för mindre bolag och tillväxtbolag heter Euronext Growth Oslo (tidigare Merkur), och det är också det konceptet som Spotlight konkurrerar med.

“Vi bedömer att vi står oss väl mot Merkur när det gäller vårt erbjudande och framförallt vad gäller att skapa likviditet i aktier. Nordnet är stora i Norge och är exempelvis en av våra partners, men vi har så mycket mer svensk likviditet vilket är unikt för de norska bolagen”, uppger Eriksson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Spotlight Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotlight Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt