SPP förbättrade resultatet med 7 procent 2020 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

SPP förbättrade resultatet med 7 procent 2020

Storebrand-ägda tjänstepensionsbolaget SPP förbättrade resultatet med sju procent till 836 miljoner kronor under 2020, jämfört med vinsten på 778 miljoner kronor 2019.

Det totala förvaltade kapitalet uppgick till 209 miljarder kronor per den 31 december 2020 (195).

Solvenskvoten var 169 procent per 31 december.

Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 5,3 procent. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 4,1 procent.

Bolagets inbetalda premier var 18,7 miljarder kronor (12,7).

” Vi har vuxit både i den löpande affären och med flera beståndsöverlåtelser”, säger Staffan Hansén, vd för SPP.

http://www.mynewsdesk.com/se/spp-livfoersaekring/pressreleases/ett-fortsatt-stabilt-spp-2995333

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Storebrand (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Storebrand (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev