SSAB stiger på köprekommendation från Deutsche Bank - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

SSAB stiger på köprekommendation från Deutsche Bank

Deutsche Bank har höjt rekommendationen för ståltillverkaren SSAB i samband med en bredare genomgång av sektorn. Aktien stiger nästan 2 procent.

SSAB har nu en köpstämpel efter att tidigare haft rekommendationen behåll. Det samma gäller för finska Outokumpu.

Den positiva synen kommer från att Deutsche Bank ser bolagen handlas till väldigt attraktiva nivåer även om stålpriset väntas kylas av något. Banken ser också att det finns flera drivkrafter som väntas hålla bolagens marginaler uppe över de kommande 2-3 åren.

Vidare ser man en fortsatt potential för höjda vinster vilket väntas generera betydande kapital som kan överföras till aktieägarna.

Förutom Deutsche Bank är också Citigroup positiva till sektorn. Deras främsta argument ligger i att marknaden verkar ha underskattat rejält de strukturella förbättringar som genomförts under de senaste 5-6 åren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev