Stabilt från Betsson - Pareto
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stabilt från Betsson - Pareto

Stabilt

Betssons delårsrapport för fjärde kvartalet var stabilt. Dock möter bolaget underliggande motvindar, skriver Pareto Securities i en kommentar.

Intäkterna på 1 762 miljoner kronor var fyra procent under Paretos förväntningar men i linje med konsensus. Kasinovertikalen var sex procent under förväntan medan sportboken mötte förväntningarna.

Justerat ebit på 362 miljoner kronor var två procent bättre än vad Pareto räknat med.

Analyshuset skriver att det starka underliggande ebit-resultatet troligen beror på en lägre än förväntad marknadsföring och andra externa kostnader.

”Vi förväntar oss dock att dessa kostnader har ökat under kvartalet med tanke på nya lanseringar / investeringar på marknader som Kenya, USA, Kroatien, Colombia etc., och vi förväntar oss en högre kostnadsbas framöver som angivet i vår senaste uppdatering”, skriver Pareto.

Pareto sänkte rekommendationen för Betsson till behåll (köp) i början av februari. Som ny riktkurs angavs 75 kronor (80).

Även Kepler Cheuvreux, med köprekommendation och riktkurs 89 kronor, har kommenterat rapporten som man menar är något svag.

"Om man tittar på början av det första kvartalet rapporterar Betsson att den dagliga genomsnittliga omsättningstillväxten var 11 procent. Förväntningarna låg vid 14 procent. Detta indikerar att förväntningarna för 2021 kan ligga en aning högt. Betsson betonade dock också att de har fått en sportspellicens i Colorado vilket kan ge en uppsida vad gäller intäkter", skrev analyshuset under morgonen.

Aktien faller med 8,6 procent på tisdagen till 75,90 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Betsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt