Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Star

Star Vaults spel Mortal Online 2 har generat drygt 1,8 miljoner kronor i förköpsförsäljning

Spelutvecklingsbolaget Star Vault lämnar en uppdatering kring spelet Mortal Online 2. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Mortal Online 2 fortsätter att intressera en stor skara MMO-spelare inför full release den 25 januari 2022. Jag skulle vilja förtydliga att vi hade över 40 000 spelare i vårt senaste stresstest i closed beta. När Mortal Online 2, MO2, nyligen blev tillgänglig för förköp på hemsidan och Steam, early access, så bör spelet inte jämföras med early access-titlar som inte bjudit in till en större closed beta innan. Spelare som förköper MO2 får tillgång till beta-versionen som den 25 januari 2022 kommer att nollställas och övergå till full releaseversion. Detta medför att många väntar med att förköpa spelet. Trots detta har MO2 sedan förköpen kom igång genererat över 1,8 miljoner kronor i försäljning, kommenterar Henrik Nyström, vd i Star Vault.

- Jag är mycket nöjd med den initiala försäljningen. Vi förväntar oss ingen explosion av spelare i nuvarande fas under closed beta utan det kommer att ske först vid full release. Vi var trots det ett av topp 20 mest sålda spel när MO2 inledde förköp på Steam. Antalet spelare som är aktiva i spelet ökar nu sakta varje dag. Antalet spelare på Steam som wish-listat MO2 ökar snabbare nu och totalt är det 147 000 spelare som lagt till spelet till sin wish list och därmed kan vara redo att köpa spelet på releasedagen. 82 procent av alla spelaromdömen är positiva, vilket ger oss ett väldigt gott betyg. Till exempel storsatsningen New World från Amazon Games, som vi nämnt i ett tidigare pressmeddelande, ligger på 70 procent positiva omdömen, fortsätter Nyström.

Vidare är bolaget mycket nöjda med den kraftigt förbättrade onboarding-processen av nya spelare. Att samla nya spelare på nybörjarön i MO2 har visat sig fungera väldigt bra och genomsnittstiden, median, i spelet är nu över fyra timmar, cirka åtta gånger mer än vad föregångaren Mortal Online 1 hade i samma fas, framhåller bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Star Vault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Star Vault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt