Nyhet

Stark månad för Balder, BHG och Hexagon - Cliens Sverige Fokus ökade 5,7 procent i september

Fonden Cliens Sverige Fokus steg 5,7 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,6 procent och är därmed bättre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Thomas Brodin.

Förvaltaren uppger att samtliga fondinnehav förutom fyra under månaden såg uppgångar. Månadens största positiva bidragsgivare blev Balder, BHG och Hexagon.

"De var islossning vad gäller fastighetstransaktioner i Stockholm i början av månaden. Detta tillsammans med att fastighetssektorn gått dåligt sedan i februari samt att Balder köpte 50 procent av det norska fastighetsbolaget Anton B Nilsen Eiendom satte fart på Balder-aktien", skriver förvaltaren.

Angående uppgångarna i både BHG (Bygghemma Group) och Hexagon menar Brodin att allt fler investerare börjar inse att dessa bolag gynnas av strukturellt positiva drivkrafter.

Fondens största negativa bidragsgivare blev i September SEB, Scandi Standard och Electrolux Professional. Under månaden avyttrade fonden innehavet i Netcompany, som enligt förvaltaren numera besitter en svårmotiverad värdering. Däremot köpte fonden aktier i handelskoncernen Beijer Ref efter att bolagets aktie gått ner 24 procent.

Antalet innehav i portföljen uppgick vid månadsskiftet till 25 stycken.

Cliens Sverige Fokus, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,7
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent12,6
Index i år, förändring i procent8,2

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt