Stark månad för flera storinnehav - Strand Småbolagsfond ökade 9,6 procent i juli

Nyhet

Stark månad för flera storinnehav - Strand Småbolagsfond ökade 9,6 procent i juli

Fonden Strand Småbolagsfond steg 9,6 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens bäst presterande innehav blev under månaden Sdiptech, NCAB och Beijer Ref.

Haldex, Veoneer och Oncopeptides blev däremot negativa bidragsgivare.

Juli var en rapportintensiv månad och förvaltaren menar att bolagen i sin helhet redovisade starka siffror. "Att rapporterna generellt var så mycket bättre än analytikernas estimat beror dels på att man underskattat kraften i den återhämtning som skett under juni. De flesta bolag vittnar om en tydlig förbättring i affärsaktivitet under sommaren från extremt låga nivåer under april/maj. Återhämtningen förvånade inte bara analytiker utan också bolagen själva, vilket resulterade i ett rekordstort antal positiva vinstvarningar inför rapportperioden", skriver förvaltaren. Angående läget på marknaden och i ekonomin tror förvaltaren att fokus stegvis kommer börja skifta från coronavirusets utveckling och i stället röra sig mot andra frågor. Man pekar bland annat på en avtagande spridning i flera amerikanska stater, samtidigt som utvecklandet av vaccin på senare tid nått framgångar. Framtida orosmoln tror förvaltaren istället kan röra exempelvis försämrade relationer mellan USA och Kina eller en eventuell Biden-seger i presidentvalet.

Fondens aktievikt uppgick vid månadsskiftet till 85,47 procent.

De fem största noterade innehaven var vid tidpunkten Sdiptech, Evolution Gaming Beijer Ref, NCAB och Sectra.

Strand Småbolagsfond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent9,6
Index MM, förändring i procent6,6

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev