Stark omsättningstillväxt för Lightair under andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

Stark omsättningstillväxt för Lightair under andra kvartalet

Luftreningsbolaget Lightair redovisar en betydligt högre omsättning under andra kvartalet jämfört med fjolåret. Även förlusten är större i förhållande till samma period.

Omsättningen steg till 11,3 miljoner kronor (2,8).

Ebitda-resultat blev -1,4 miljoner kronor (-2,4).

Rörelseresultatet blev -2,6 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet före och efter skatt var -2,8 miljoner kronor (-2,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,13).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,0 miljoner kronor (-2,6).

Orderingången hittills i år uppgår till 21,3 miljoner kronor (4,6).

Försäljningstrenden tog ett tydligt avstamp under fjärde kvartalet 2019 och har fortsatt så in under 2020. I och med coronavirusets framfart har bolaget noterat sin hittills bästa försäljningsutveckling på cirka 230 procent under första halvåret, jämfört med samma period 2019.

”Men pandemin har också även för Lightair inneburit utmaningar såsom förseningar och temporärt ökade kostnader avseende produktion, leveranser och logistik”, säger vd Lars Liljeholm.

Försäljningsframgången är tydligast i Asien där medvetenheten om luftföroreningar, bakterier, virus och sammanhängande hälsoproblem är väsentligt högre än i Europa, uppger Liljeholm.

Lightair, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning11,32,8303,6%
EBITDA-1,4-2,4
Rörelseresultat-2,6-2,5
Resultat före skatt-2,8-2,6
Nettoresultat-2,8-2,6
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,13
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,0-2,6

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LightAir

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LightAir

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev